Menu Button HTML by Css3Menu.com

Educatieve software - Kees Veenman


Alle hier beschreven software programma's worden freeware ter beschikking gesteld. Ze worden als zip-files aanngeleverd in de vorm van zelf uitpakkende exe bestanden. Ze bevatten geen reclame of malware. De softwareprogramma's draaien allen zelfstandig, er wordt niets in het register geplaatst. Er wordt een map aangemaakt in uw C:/ directory. Wilt u het programma wissen, dan hoeft u slechts deze map te verwijderen. Als tegenprestatie stel ik suggesties op prijs via de email (onderaan de pagina).
Het programma Woordjes


Het programma Woordjes heb ik als Ict-coordinator op een middelbare school samen met enkele van mijn leerlingen ontwikkeld. Het idee er achter luidt:
  • Leerlingen maken voor elkaar woordenlijsten en mailen ze aan elkaar door.
  • Je kunt woordjes stap voor stap leren, van makkelijk naar moeilijk.
  • Je kunt instellen dat woordjes die je drie keer goed hebt niet meer worden gevraagd.
  • Het programma is niet alleen voor het leren van idioom bij de vreemde talen, maar ook voor leerwerk met korte vragen en antwoorden (kleine zinnetjes is mogelijk) te gebruiken, zoals topografie, rekenwerk, etc.
Het programma kunt u hier downloaden.


Kees Veenman - woordjes oefenenHet programma Functie
Voor mijn wiskundelessen op de school waar ik werk heb ik een geavanceerd grafiekenprogramma ontwikkeld, waar de grafiek van elke functie mee te tekenen valt. Verdere menufuncties: eerste en tweede afgeleide tekenen, raaklijnen tekenen, integreren, regressie-curven, vele soorten vergelijkingen oplossen en werken met goniometrische en logaritmische grafieken. U kunt het programma hier downloaden.


Kees Veenman functies grafieken tekenen


Het programma Intech
Voor het onderdeel technische informatica van het profielvak Natuurkunde heb ik een simulatie-programma ontwikkeld, die het mogelijk maakt automatiseringssystemen op de computer te ontwikkelen. Normaal gebeurt dat op zogenaamde systeemborden van de vrije universiteit van Amsterdam. Met dit materiaal had ik de laatste jaren echter veel negatieve ervaringen. De borden vertoonden om de haverklap mankementen, terwijl je er geen grotere ontwerpen op kon maken. Deze software-simulatie biedt een geweldige ontwerpvrijheid. U kunt het programma hier downloaden. Ook dit programma is freeware, maar het is beveiligd met een wachtwoord dat u via de email kunt aanvragen (onder aan de pagina).


Kees Veenman technische informatie automatisering techniekHet programma Projgeom
Voor de elfde klas van de vrije school ontwikkelde ik mijn eerste vrije school programma! Het programma ProjGeom is bedoeld om naast het constructiewerk in de klas te gebruiken en biedt een groot arsenaal aan tekenmogelijkheden. Verder kan het gebruikt worden om aan leerlingen te demonstreren hoe constructies (bijvoorbeeld projectieve constructies die een kegelsnede opleveren) zich metamorfoseren, wanneer bepaalde parameters veranderd worden. Dat kan in de klas niet allemaal nageconstrueerd worden. Maar heb je eenmaal een of twee van dit soort constructies in de klas gedaan, dan is het boeiend om te zien wat er mogelijk is aan omvormingen. Het programma kan hier worden gedownload.


Kees Veenman - projectieve meetkunde geometrie projectiviteit perspectiviteitSudoku


Voor wie plezier in sudoku's heeft heb ik dit programma gemaakt, waarmee u:

  • Nieuwe sudoku's kunt aanmaken.
  • Sudoku's kunt oplossen uit een bibliotheek van 1500 sudoku's varierend in moeilijkheidsgraad.
  • Onder de moeilijkste sudoku's zitten ook enkele honderden sudoku's met het minst mogelijke aantal getallen (17)!
  • Vele handige tools om te assisteren bij het oplossen.
  • Een oplosser zowel als de mogelijkheid u eigen oplossing te controleren.
Het programma kunt u hier downloaden.


Kees Veenman - sudoku freeware


DE WITTE SLANG


Deze site is van
Kees en Rita Veenman.
De site werd in 2004
begonnen. De thema's
die ons bezighouden
zijn hier verzameld.

SITEMAP


Home
Cursussen
Vakantiehuis Hongarije
Sprookjes
Kleuren
Ict
Nat.wet.sectie

CONTACT


Kees en Rita Veenman
023-5295119 of per: email