Menu Button HTML by Css3Menu.com

V A K A N T I E W O N I N G   I N   H O N G A R I J E


Een vakantie volavontuur en rust

(Laatste update 27-02-2014)

In het warme zuid-westen van Hongarije ligt ons zomerhuis De Witte Slang op een stuk eigen grond van een halve hectare. Ons plekje is speciaal interessant voor liefhebbers van avontuur, rust en zomeren. Je hebt er nog het echte landelijke leven. Het huis ligt tussen notenbomen op een glooiend veld met fruitbomen. Je kijkt prachtig uit over kleinschalig heuvelland vol bomen en wijndruiven. Je kan heerlijk in de boomgaard in een luie ligstoel lezen. In de omgeving kun je zwemmen, wandelen, fietsen en vissen en dan 's avonds een kampvuur maken onder de sterrenhemel. Groenten en zuivelprodukten kunt u bij de buurman kopen, een kleinschalige bioboer die ook Nederlands spreekt en werd bekroond als de beste bioboer van het jaar 2001. Grote trekpleisters die in de omgeving liggen: het stadje Szigetvar met de oude burcht (6 km), de mooie stad Pecs (35 km), het merengebied rond Orfu (25 km), de wijnstreek Vilany (80 km), het Balaton (95 km) en Budapest (225 km).

De onderstaande huurprijzen gelden tot en met vier personen over 2014:

Voor- en naseizoen 1 mei - 26 juni en 28 augustus - 30 oktober:
De huurprijs per week bedraagt 300 euro.

Hoofdseizoen 26 juni - 28 augustus:
In het hoofdseizoen is de huurprijs 450 euro per week. Als u aaneensluitend een tweede week huurt is de huurprijs 350 euro en voor een derde week 300 euro. Voor een 5e of 6e persoon wordt 50 euro per week extra gerekend.

Vroegboekkorting
Bij boekingen voor 1 maart 2014 geldt een vroegboekkorting van 5% over de totale huurprijs.

Voor reservering of meer informatie klikt U hier

.
Mei 3/5-10/5 10/5-17/5 17/5-24/5 24/5-31/5 -
Juni 31/5-7/6 7/6-14/6 14/6-21/6 21/6-28/6 -
Juli 28/6-5/7 5/7-12/7 12/7-19/7 19/7-26/7 26/7-2/8
Augustus 2/8-9/8 9/8-16/8 16/8-23/8 23/8-30/8 -
September 30/8-6/9 6/9-13/9 13/9-20/9 20/9-27/9 27/9-4/10
Oktober 4/10-11/10 11/10-18/10 18/10-25/10 25/10-1/11 -

DE WITTE SLANG

De Witte Slang is een huis voor maximaal 4-7 personen. Het huis heeft op de begane grond een gezellige woonkamer met twee (slaap)banken met haard en een ruime eetkeuken. Boven zijn twee slaapkamers. Een met drie eenpersoonsbedden en een tweede kamer met een groot tweepersoonsbed en een rond raam met mooi uitzicht. Er zijn dekens, maar lakens meebrengen a.u.b. Op het overdekte terras staat een grote eettafel en er zijn zonnestoelen. Het huis beschikt naast een terras ook over een veranda, waar u kunt genieten van het uitzicht over de tuin en het omliggende land. Verder is er een toillet en douche. In de extra aanbouw bevindt zich een tweede badkamer en een grote kamer een pooltafel kan worden opgesteld, maar die ook met behulp van twee (opklap)bedden als derde slaapkamer kan worden ingericht. Het huis is voorzien van elektriciteit. In het naseizoen worden de avonden kouder. In de woonkamer kan dan 's avonds de houtkachel worden gestookt.
De laatste 300 m is de weg naar ons huis en dat naar de boerderij een met grind verhard rijpad. Als uw auto laag op de banden staat dient u voorzichtig te rijden. Parkeren doet u bij de boerderij. Ons huis staat 50 m verderop, maar die weg is voor de meeste auto's ongeschikt om te rijden. De boer kan u eventueel helpen met uw bagage.


Op 6 km ligt het kleine, gezellige stadje Szigetvar, met restaurants, een disco en zo'n typisch gezellig Hongaars,onlangs geheel vernieuwd termaal zwembad. Het op 35 km gelegen Pecs is een mooie en gezellige stad met veel cultuur, opgravingen uit de Romeinse tijd en een bijzondere kathedraal. Verder kunt u o.m. wijnproeven in Villany, zwemmen in de meren bij Orfu en vogels kijken bij de Drava.


Hieronder volgt een reactie van een huurder (zomer 2009):
We hebben een geweldige tijd gehad in jullie fijne huisje. Een huis naar ons hart. Het enige dat het mist, wat ons betreft, is een zwembadje, ter afkoeling op de warme dagen. Verder benadert het de perfectie behoorlijk.
We hebben erg genoten van de echte rust en de echte natuur.
Hongarije vinden we een fijn land. Ook het contact met de mensen is er prettig. De volksaard lijkt ons een vriendelijke te zijn. Het was erg fijn dat Rita vooraf had aangegeven dat we de pooltafel in elkaar konden zetten. Daar hebben vooral de kinderen erg veel gebruik van gemaakt. Wij, de ouders, hebben veel wandelingen gemaakt, voornamelijk aan de noordkant van Pecs. Daar hebben we ook gezwommen. Ook de verschillende thermaalbaden hebben we bezocht (inderdaad; erg mooi). En we hebben veel tijd doorgebracht in en om het huis, dat is een heerlijke omgeving om met het gezin samen te zijn. (En met de honden van de buren, hetgeen vooral onze zoon erg fijn vond)
Terugdenkend aan de Hongarijetijd komen de volgende zinnen/beelden in ons op:
Ontwaken met de wielewalen.
Bij bijna elke wandeling op herten stuiten.
Eindelijk de zwarte specht gezien! En vossen!
Echte rust en natuur.


N.B. Wij hebben inmiddels een zwembad gekocht met een diameter van 305 cm en een hoogte van 76 cm, die met behulp van een pomp kan worden gezuiverd.

prive zwembad in Hongarije


For Englisch visiters

In the warm south of Hongary, near the beautifull town Pecs, we own a sommerhouse on a peace of land of half a hectare with cerise-, abricot- and appeltrees. The house is meant for two to six persons. It has a living room, a kitchen with a large table, two sleepingrooms, one with two, the other with four beds and a terrace. The kitchen is normal equipped, there is a washing machine, cold en warm water, two showers and two toilets. There is a termal bath in the nearby and picturesque village Szigetvar, that has also some nice restaurants. The renting price of the sommerhouse is up to four persons 450 euro a week in june and august and 300 euro a week in may and june ans in september and oktober.Foto's van het huis en de omgeving:


Vakantiehuis in Hongarije

De veranda, het terras en het landschap in de nabije omgeving.


Video:
Hiernaast kunt u een video opname van het huis bekijken: Video De Witte Slang


Enige extra foto's van het huis:

Hiernaast ziet u de plattgrond van ons huis. Links (zuidzijde) de veranda, boven (westzijde) het terras en rechts (noordzijde) de recente aanbouw.
Plattegrond vakantiehuis Hongarije
Veranda vakantiehuis Hongarije Hiernaast ziet u de veranda die ik in de zomer van 2003 maakte. Het ontwerp is afkomstig van een Hongaarse aannemer.
Hiernaast ziet u het terras, dat we bij de aankoop van het huis in 1996 lieten aanbouwen. Dit is tevens de officieuze ingang van het huis, waar je zo van het land binnenstapt. vakantiehuis Hongarije
keuken vakantiehuis Hongarije Hiernaast ziet u de keuken met zicht op de eettafel. Er zijn ook tafels op de verqanda en het terras. De keuken heeft de volgende aparatuur: een gasfornuis, een elektrisch oventje, een koffiezetapparaat, een waterkoker en een wasmachine.
In de zomer van 2006 hebben we een nieuw aanrecht in de keuken geplaatst met een neiuwe koelkast en wasmachine. aanrecht vakantiehuis Hongarije
woonkamer vakantiehuis Hongarije Hiernaast een blik in de woonkamer. Door de dikke muren is het overdags in de zomer als het buiten heet is heerlijk koel. Om even bij te komen van de overigens heerlijke zomerse hitte.
De andere kant van de woonkamer met de haard. Die is in het mei of september en oktober 's avonds lekker warm te stoken. kachel vakantiehuis Hongarije
raam vakantiehuis Hongarije Hiernaast een blik in de ouderslaapkamer. Er staat een groot tweepersoonsbed. De kamer heeft een prachtig groot rond raam, zodat u uitzicht hebt over te omgeving.
De andere slaapkamer heeft drie bedden. slaapkamer vakantiehuis Hongarije
aanbouw vakantiehuis Hongarije Hiernaast de nieuwe aanbouw met een extra kamer (heerlijk licht met vijf ramen), met twee extra bedden. Daarnaast het sanitair gedeelte met een wastafel, een 2e douche en 2e toilet.
Toillet en douche in de aanbouw. douche toillet vakantiehuis Hongarije
notenbomen vakantiehuis Hongarije Hiernaast het huis onder de schaduw van de notenbomen.
Ons land meet 100 bij 50 m. eigen land vakantiehuis Hongarije
graanveld vakantiehuis Hongarije Een van de omliggende graanvelden.
Het uitzicht op de omgeving vanuit ons land. uitzicht meer vakantiehuis Hongarije
termalbad termal zwembad Szigetvar In 2008 heeft het nabij gelegen stadje Szigetvar een prachtig nieuw zwembad en termaalbad gekregen. Hieronder vindt U meer informatie.
Er zijn twee vuurplaatsen en miljoenen sterren aan de hemel. kampvuur romantische avond vakantiehuis HongarijeBijzondere plaatsen in de omgeving


Szigetvar


Het stadje Szigetvar bij vakantiehuis Hongarije


In de historische stad Szigetvar aan de voet van het Mecsek gebergte leven tegenwoordig 13.000 inwoners. Reeds de Romeinen kenden deze nederzetting onder de naam Limosa. De stad ontleent de naam van vandaag aan het kasteel, dat op een eiland in de beek Halmas werd gevestigd. 1566 heeft de grensvesting het grote, honderdduizend man sterke Osmanische leger 33 dagen lang met een bemanning van slechts 2.500 mensen getart, tot een poederexplosie in het binnenhof van het kasteel de vesting vernietigde. De Turken hadden de overwinning zo duur betaald dat de tocht naar Wenen moest worden afgebroken. Ook vandaag nog raakt men onder de indruk van het enorme baksteenrode gebouw. Tegenwoordig zijn er nog duidelijke sporen van de Turkse tijden te ontdekken, bijvoorbeeld in de vorm van de moskee of de prachtige huizen van Turkse architectuur. Echter Szigetvar is ook bekend door de ruim vertegenwoordigde Christelijke architectuur, vooral in vorm van de meestal barok uitgevoerde kerkelijke gebouwen.

Een ware natuurlijke schat in het onvergelijkbaar mooie natuurlijke landschap bij Szigetvar is het aan minerale zouten en edele gassen rijke, 62░C warme geneeskundige water, dat tijdens boringen in het jaar 1966 werd ontdekt. Het is natriumchloride en alkali-waterstofcarbonaat houdend thermaalwater, dat opmerkelijk geschikt is voor de behandeling van reumatische klachten en gewrichtsziekten. Wegens het hoge fluoride aandeel vertraagt het leeftijdsafhankelijk botontkalking en zelfs de opkomst van caries bij kinderen. De jodidenioneninhoud draagt volgens de Hongaren bij drinkkuren of door inhalatie bij tot het helen van schildklierziekten en het water als preventief middel tegen de opkomst van jodiumtekorten. Het thermale bad biedt aan alle gasten, van Szigetvar een blijvende ervaring. Het bad ligt in een stille en kalme omgeving in de nabijheid van het stadscentrum en biedt u, of u genezing zoekt of slechts fysisch en psychisch wilt regenereren, uitstekende mogelijkheden tot recreatie.
Het termaalbad is onlangs volledig gerenoveerd, klik voor meer informatie op onderstaande foto's:

termalbad termal zwembad Szigetvar termalbad termal zwembad Szigetvar


Pecs


De stad Pecs vakantiehuis Hongarije Markt in Pecs vakantiehuis Hongarije


Pecs, stad in Hongarije, hoofdstad van de provincie Baranya, in het zuiden van Transdanubie, aan de voet van het Mecsekgebergte is de grootste stad in zuid-Transdanubia met 180.000 inwoners.
Pecs, reeds in de Romeinse tijd van belang als verkeersknooppunt, was als Sopianis of Sopianiae hoofdstad van de Romeinse provincie Valeria.
De stad heeft een prachtig oud centrum, dat elk jaar leuker wordt, want veel gebouwen en pleinen worden opgeknapt. Midden in het centrum staat de kerk van St Augustinus, voorheen een moskee. Dat is aan de bouw ook wel te zien.
In het centrum zijn veel nostalgische winkeltjes. Het is een genoegen daar op je gemak rond te kuieren.
Interessant is ook de vlooienmarkt op zondag. Dat is een rommelmarkt waar je werkelijk alles kunt kopen, nieuw en gebruikt, alle soorten goederen, maar ook auto's en dieren. Je kunt er makkelijk een dag doorbrengen.

Romaanse dom St.Petrus
De stad is rijk aan historische bouwwerken, waaronder de van oorsprong Romaanse dom St.Petrus (11deľ12de eeuw), een drieschepige basiliek met vier torens en een middeleeuwse crypte. Deze dom is 70 m lang en 22 m hoog met vier hoektorens. De oudste gedeelten van de dom zijn het koor uit de 11de eeuw en de benedenkerk; de kerk werd diverse malen ingrijpend verbouwd en gerenoveerd. Uit de Romeinse tijd stammen diverse graven en grafkamers, w.o. een met fresco's gedecoreerde kamer uit de 4de eeuw (gerestaureerd in 1930), die in 1783 bij het domplein werd gevonden. Aan de westzijde van het plein staat het bisschoppelijk paleis; de oudste gedeelten hiervan dateren van de 12de eeuw. Aan de oostzijde zijn oudchristelijke grafkamers uit de 4de eeuw blootgelegd. De muren zijn met schilderingen versierd zoals u ze verder alleen maar in de beroemde Romeinse catacomben aantreft. Aan de zuidzijde - dat wil zeggen aan het Szent Istvan ter - staat de Barbakan, de stadsmuur uit de 15de eeuw.

DE WITTE SLANG


Deze site is van
Kees en Rita Veenman.
De site werd in 2004
begonnen. De thema's
die ons bezighouden
zijn hier verzameld.

SITEMAP


Home
Cursussen
Vakantiehuis Hongarije
Sprookjes
Kleuren
Ict
Nat.wet.sectie

CONTACT


Kees en Rita Veenman
023-5295119 of per: email