Menu Button HTML by Css3Menu.com

De natuurwetenschappelijke sectie van de AVIN


Deze pagina is bijgewerkt op .


Doelstelling
De natuurwetenschappelijke sectie stelt zich ten doel om onderzoekers te stimuleren en te helpen in het vinden van wegen om aan hun (fenomenologisch) onderzoek een geesteswetenschappelijke dimensie toe te voegen. Het scholingsprogramma van de leergang is erop gericht het vermogen te ontwikkelen om de gebarentaal te leren lezen van natuurfenomenen en daarin de stappen van imaginatie, inspiratie en intuďtie te ontwikkelen.

Organisatie
De kerngroep organiseert en evalueert de activiteiten van de sectie. Daarnaast houdt zij zich bezig met het werken aan een langere termijn beleid voor de sectie. De leden van de kerngroep zijn: Kees Veenman (coördinator), Ger van de Ven (secretaris), Willem Daub en Mario Matthijsen.

Leergang
De leergang is het scholingstraject van de natuurwetenschappelijke sectie, waarin onderzoekers hun werk presenteren en waarin de deelnemers aan de hand van deze presentaties de natuurwetenschappelijke onderzoeksweg trachten te verdiepen. De laatste twee jaren staat de onderzoeksmethode centraal, die Rudolf Steiner in de achtste voordracht van Voorbij de grenzen van de natuurwetenschap (GA 322, Stichting Rudolf Steiner vertalingen, Nuth) beschrijft.


Het programma van het lopende cursusjaar ziet er als volgt uit:

Het verslag van een eerdere bijeenkomst:
Het programma van de volgende bijeenkomst:

", $row[0]); echo $geg; } ?>


U kunt zich hier opgeven voor bovenstaande bijeenkomst (kosten met lunch € 15,- en zonder lunnch € 10,-):

Naam:
E-mail:
Lunch:


Beheer

DE WITTE SLANG


Deze site is van
Kees en Rita Veenman.
De site werd in 2004
begonnen. De thema's
die ons bezighouden
zijn hier verzameld.

SITEMAP


Home
Cursussen
Vakantiehuis Hongarije
Sprookjes
Kleuren
Ict
Nat.wet.sectie

CONTACT


Kees en Rita Veenman
023-5295119 of per: email